Beste Ouder/Verzorger

Naar aanleiding van de persconferentie vanuit de regering van vandaag over het Corona virus, heeft Scouting Nederland een advies afgegeven voor alle scouting groepen. Alle scouting groepen wordt geadviseerd om de opkomsten en activiteiten tot en met 31 maart 2020 niet door te laten gaan. De reden voor deze oproep is dat scouting zich kenmerkt door de vele contact spellen die worden gespeeld en zodoende de kans op verspreiding groot is.

Pieter Maritz geeft gehoor aan deze oproep en er is besloten om de geplande opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. De opkomsten van de Welpen, Verkenners en de Rowans zullen daarom ook worden geschrapt. Ook de regionale opkomst, Explorer Activiteit (Lasergamen bij de Pieter Maritz) van 21 maart, zal niet door gaan. Dit betekent dat ook de geplande NL-Doet van aankomend weekend niet door kan gaan, deze was dit jaar kleiner dan normaal en zal daarom ook niet bij iedereen bekend zijn geweest.

We vinden het natuurlijk jammer maar we kunnen zo onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen, en hopen zo een verdere verspreiding tegen te gaan. Voor meer informatie over het Corona virus verwijzen we u naar de website van het RIVM en de GGD.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de teamleider van de speltak waar uw zoon bij zit.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur,
Wilrik (Rowans)
Chil, Bart (Welpen)
& Menno (Verkenners)