Speltakken

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting ondernemen kinderen en jongeren  actieve en uitdagende activiteiten in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Er verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook scouts met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen.

Bij de Pieter Maritzgroep hebben we 4 jeugdspeltakken. De welpen van 7 tot 11 jaar, de verkenners van 11 tot 15 jaar, de rowans van 15-18 jaar en de UFO stam van 18-23 jaar. Daarnaast hebben we ook een ouderenstam waar leden van 23 jaar en ouder lid van zijn. Op de verschillende speltakpagina’s is informatie te vinden over de specifieke speltak.

Lid worden

Ons Scoutingseizoen begint normaal in september, maar soms is er ook tijdens het jaar ruimte voor nieuwe leden.

Als het je wat lijkt om lid van Scouting te worden kom je eerst vier weken kijken. In deze periode kun je goed bedenken of Scouting (en onze groep) bij jou past. Als je na die 4 weken lid wilt worden kunnen je ouders in een gesprek met de leiding een installatie datum afspreken. Je ouders vullen ook het inschrijfformulier in. Vanaf het moment dat je geïnstalleerd bent, moeten je ouders ook contributie betalen.

Heb je interesse om lid te worden, vul dan het aanmeld formulier op de website in.

 

LET OP: In de leeftijdsgroep 7 t/m 11 jaar (welpen) hebben we een wachtlijst. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren u daarom om tijdig contact met ons op te nemen.
LET OP: In de leeftijdsgroep 11 t/m 15 jaar (Verkenners) hebben we een wachtlijst. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren u daarom om tijdig contact met ons op te nemen.

Contributie

Leden van de Pieter Maritzgroep betalen contributie voor het lidmaatschap. Dit wordt gebruikt voor de activiteiten, aanschaf en beheer van spelmateriaal, onderhoud van het gebouw en training van leiding. Een deel van de contributie wordt afgedragen aan de regio voor het organiseren van gezamenlijke activiteiten en aan Scouting Nederland. Hiervoor krijg je onder andere een eigen magazine en is de verzekering geregeld.

Voor zomerkampen wordt apart kampgeld gevraagd.

Naast contributie van de leden, krijgt de groep ook subsidie van de gemeente Ede. Een deel van de kosten voor beheer en onderhoud van het gebouw wordt gedekt door de verhuur. We doen daarnaast een aantal activiteiten om geld te verdienen, zoals de Jantje Betoncollecte en de Grote Clubactie.

Het contributiereglement 2015 van Vereniging Scouting Pieter Maritz kun je hier vinden.

Bestuur

De Pieter Maritzgroep is een vereniging met een verenigingsbestuur. Ons bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, groepsbegeleider en een aantal leden zonder portefeuille.

Een paar keer per jaar vergaderd de hele leiding met het bestuur. Tijdens deze groepsraad wordt bijvoorbeeld gesproken over gezamenlijke programma’s, het beleid van de groep, het clubhuis en acties