Uniform

Een scout zonder Uniform is geen scout! Of je nou welp, verkenner, rowan of stamlid bent je hebt allemaal een uniform nodig. Je uniform bestaat uit verschillende onderdelen.

  • Scoutfit
  • blauwe das
  • een pet of baret
  • blauwe spijkerbroek

Insignia:

op je scoutfit zitten verschillende badges en insignes. Het verschilt per speltak welke insignes je op kan doen. Hieronder zie je een verkenner uniform. Op dit verkenner uniform zitten de standaard insignes en badges.

Uitleg van Insignes en Badges

Groepsnaambandje: Op het naambandje op je schouder staat vermeld bij welke groep wij zitten.

Funbadges/evenementenbadges: Onder het naambandje kan je bandjes kwijt van evenementen waar jij als scout aan hebt deelgenomen. bijvoorbeeld een jota-joti kamp of een landelijk kamp. Dit soort badges zijn er in alle denkbare soorten en maten.

Vaardigheidinsignes: Heb je iets geleerd of kan je iets heel goed? Dan kan je daar een vaardigheidsinsigne voor verdienen. Deze komen ook op deze mouw.

Regio-badge: De regiobadge ‘haasje-over’ laat zien dat wij lid zijn van regio ‘neder veluwe’.

X-teken/religieteken: dit insigne laat zien dat wij een protestantschristelijke groep zijn. Deze badges is er in twee varianten. Er is een ovale groene of bruine X badge en een ruiten kruis badge. Ze beteken hetzelfde en zitten voor iedereen op dezelfde plek.

patrouillelinten (verkenners) nestkleur (welpen): Dit laat zien in welke patrouille of nest jij zit.

Instalatieteken: Wij gebruiken het witte Nederlandse instalatieteken. Elke ge├»nstalleerde scout op de wereld heeft zo’n badge.