Reünie – 8 oktober 2022

Scoutinggroep Pieter Maritz bestond in 2020 75 jaar! Dit was nooit gelukt zonder de inzet van leden en oudleden. Om dit te vieren willen we al heel lang een reünie organiseren voor iedereen die ooit bij de Pieter Maritz heeft gezeten. We zullen dit doen op het clubhuis. 

Door het corona-virus is de reünie regelmatig uitgesteld of verplaatst. Nu hopen wij een datum geprikt te hebben waarop de reünie daadwerkelijk gaat plaatsvinden: zaterdag 8 oktober 2022.

Meld je dus snel aan voor de reünie, ook als je al aangemeld was voor de reünie!

Alle informatie over het jubileum en de reünie vind je hier.

Ontwikkelingen m.b.t. corona

De PieterMaritz volgt de richtlijnen van Scouting Nederland omtrent de corona-maatregelen. Na elke persconferentie worden deze maatregelen herzien en indien nodig aangepast. De leiding en het bestuur hebben nauw contact over de uitvoering hiervan in de praktijk. Onze opkomsten vinden bijvoorbeeld zoveel mogelijk buiten plaats, hebben we extra faciliteiten gerealiseerd om iedereen regelmatig zijn handen te kunnen laten wassen en is er elke zaterdag een corona-coördinator aanwezig om toe te zien op de naleving, en vragen van eventuele voorbijgangers te beantwoorden.

Voor het meest recente corona-richtlijnen pakket voor scouting verwijzen we naar de website van Scouting Nederland.

besluit n.a.v. de persconferentie rondom het coronavirus

Beste Ouder/Verzorger

Naar aanleiding van de persconferentie vanuit de regering van vandaag over het Corona virus, heeft Scouting Nederland een advies afgegeven voor alle scouting groepen. Alle scouting groepen wordt geadviseerd om de opkomsten en activiteiten tot en met 31 maart 2020 niet door te laten gaan. De reden voor deze oproep is dat scouting zich kenmerkt door de vele contact spellen die worden gespeeld en zodoende de kans op verspreiding groot is.

Pieter Maritz geeft gehoor aan deze oproep en er is besloten om de geplande opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. De opkomsten van de Welpen, Verkenners en de Rowans zullen daarom ook worden geschrapt. Ook de regionale opkomst, Explorer Activiteit (Lasergamen bij de Pieter Maritz) van 21 maart, zal niet door gaan. Dit betekent dat ook de geplande NL-Doet van aankomend weekend niet door kan gaan, deze was dit jaar kleiner dan normaal en zal daarom ook niet bij iedereen bekend zijn geweest.

We vinden het natuurlijk jammer maar we kunnen zo onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen, en hopen zo een verdere verspreiding tegen te gaan. Voor meer informatie over het Corona virus verwijzen we u naar de website van het RIVM en de GGD.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de teamleider van de speltak waar uw zoon bij zit.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur,
Wilrik (Rowans)
Chil, Bart (Welpen)
& Menno (Verkenners)

Het laatste PM nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwsberichten? Zie de speltaksites voor de laatst informatie!

Kampvuurkuil

Zaterdag Krant De Drakkar

Het viking nieuws van afgelopen zaterdag staat weer op papier. De Drakkar zorgt er weer voor dat u op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes.

Schermafbeelding 2016-07-10 om 10.29.27

Laatste voorbereidingen zomerkamp

Het is nu echt bijna zo ver. De meeste kinderen hebben de laatste dagen op school, rapporten worden opgehaald en het zomkamp staat voor de deur. Het was nog heel even spannend met het vinden van een vrachtwagen chauffeur, maar ook dit is inmiddels opgelost. De laatste kampmaterialen worden nog in elkaar gezet, en de boodschappen worden gehaald. Via de PM website en via facebook zullen we een poging doen om achterblijvers op de hoogte te houden. Wij zijn klaar voor Zeeland

 

Op pad voor Jantje Beton

Komende week gaat de PM weer op stap om te collecteren voor Jantje Beton. Samen met de andere Scoutinggroepen en andere jeugdorganisaties vragen we om een bijdrage voor spelende kinderen. De helft van de opbrengst is voor Jantje Beton. Met de andere helft kan de groep zorgen voor een nog uitdagender programma voor onze leden.

JB

NL Doet

De PM doet ook dit jaar weer mee met NL Doet. Kom jij ook een paar uurtjes helpen op zaterdag 12 maart tussen 10:00 tot 15:00? Meld je aan op NLDOET.nl of mail naar Maurits@pietermaritz.nl

Print